Olet täällä: Etusivu > Yritys

Ekokärpäsen puraisu

Vähitellen olen alkanut käyttäytymään elämässäni ekologisemmin ja lasteni synnyttyä ekologinen ajattelu vaan vahvistui. Roskamäärä, joka syntyy lasten kertakäyttövaipoista, on valtava.

Itselläni tuli aina huono omatunto kun käytin kertakäyttövaippoja ym. Huomasin, että luontoa ja rahaa voi säästää tekemällä pieniä muutoksia elämässään. Lapsiperheissä esimerkiksi kertakäyttövaipat voi kokonaan tai osittain korvata kestovaipoilla. Roska määrää lisäävät myös kertakäyttöiset terveyssiteet, niillekin on ekologisempi vaihtoehto kestositeet. Myös kertakäyttöiset rintasuojukset käyttöaika on tosi lyhyt. Pestäviä kestoliivinsuojuksia voi pestä uudelleen ja uudelleen ja kierrättää eteenpäin kun ei enää itse tarvitse. Kesto suu- ja nenä pyyhkeet vähentävät myös roskamäärää, kun talouspaperia ei enää tarvitse käyttää. Pyyhkeet käyvät myös pöydän pyyhkimiseen ym. Olen myös luopunut kaupassa hedelmäpussien käytöstä ja korvannut ne kankaisilla kierrätysmateriaaleista tehdyistä hedelmäpusseilla. Kankaiset kauppakassitkin vähentävät muoviroskan määrää.

Minulle rupesi tulemaan, joka päivä uusia ideoita millä tavalla voisin vähentää roskamäärää ja samalla elää ekologisemmin. Ajattelin, että voisin tehdä muillekin näitä tuotteita ja omalta osaltani vähentää roskan määrää maapallolla. Siitäpä se sitten lähti kehittymään siihen suuntaan, että irtisanoin itseni työstäni ja rupesin perustamaan yritystä. Ompelu on ollut minulle aina intohimo ja mieleinen harrastus, niinpä ratkaisu oli helppo. Yrityksestäni tuli nimeltään EKOMinna. Lähtökohtana on tehdä ekologisia tuotteita ihmisille, jotka haluavat elää ekologisemmin.

Kankaat joita käytän tuotteissani ovat kierrätyskankaita, uusia ja käytettyjä second hand kankaita ja kestovaippakankaita.

Kierrätyskankaat pyrin valitsemaan niin, että niillä on vielä pitkä käyttöaika, mutta niille en voi antaa täyttä takuuta kankaan kestävyydestä. Kierrätyskankaat pesen kaikki 40- 60 asteessa ennen ompelua ja katson päästävätkö ne väriä ja kutistuvatko. Kotona kestovaippakankaat voidaan pestä 60-95 asteessa näin ainakin kaikki haitalliset bakteerit kuolevat.

Kierrätys villakankaista tehdyt tuotteet pesen ja lanoliinitan jo valmiiksi, näin asiakkaat voivat ottaa tuotteet käyttöön heti.

Uudet second-hand kankaat olen hankkinut kirpputoreilta ja netistä uusina. Esim. Pul-kankaat. Ennen ompelua pesen kankaat ja katson päästävätkö väriä. Second- hand kankaissa ei ole tarkkaa tuotetietoa siksi niillekään en voi antaa täyttä takuuta kankaan kestävyydestä.

Kestovaippakankaista PUL ja mikrofleecen otin valikoimaani sen takia koska ne on vaan niin hyviä kestovaippamateriaaleina. Monet, jotka eivät muuten käytä kestovaippoja kelpuuttavat nämä materiaalit helppouden takia. Mikrofleece pitää ihon vauvalla kuivana ja PUL kangas pitää kosteuden ulkopuolella, mutta hengittää. Mikrofleecestä on helppo pestä kakka pois. Mikrofleecen läpäisevyys ja PUL kankaan hengittävyys vaan paranee pesujen myötä. Kestävien materiaalien ansiosta vaipoilla on myös hyvä jälleen myynti arvo ja LÄHES KERTAKÄYTTÖVAIPAN MUKAVUUS. Näistäkin materiaaleista tulee Ekologisia sen vuoksi, koska tämä sopii vaativimmillekin kestovaipan käyttäjille. Pesu 60asteessa ja kestävät satunnaisen 95 asteen pesun.

Olen kehitellyt pitkän aikaa hyvää kestovaippavaippamallia ja viimein se syntyi. Koe kaniineina olen käyttänyt omia lapsiani ja kavereiden lapsia. Kehittely jatkuu tietysti kokoajan parempaan saamani palautteen ansiosta. Vaipoissani on koot xs-xl, siis kaikille löytyy koot. Myös ISOMPIEN LASTEN ja AIKUISTEN kestovaippoja on valikoimassa. Imut teen pääosin kierrätyskankaista.

Muita tuotteitani olen myös kehitellyt kavereiden avulla, pyytänyt mallinukke apua ym.

Toivon, että tuotteistani on apua muillekin ekologisesti ajatteleville. Meidän perheen roskamäärä on ainakin pienentynyt huomattavasti ja siinä samassa rahaakin säästynyt huomattavasti

 
Primocom Oy - Parhaat ICT-ratkaisut