Olet täällä: Etusivu > Hoito-ohjeet

Hoito-ohjeet

Taskuvaipat PUL/Mikrofleece

Pesu 60°C, sallittu myös satunnainen 90°C. Pesusuosituksena jauhemainen pesuaine (ei nestemäinen, joka saattaa sisältää kalvoa vaurioittavia aineosia . Mikrofleecelle ei suositella runsaasti saippuaa sisältäviä pesuaineita, nestemäisiä pesuaineita eikä huuhteluainetta, jotka voivat tukkia fleecen huokoset. ei suositella rumpukuivausta, ei kloorivalkaisua.

Pese joka käytön jälkeen.

Pese muiden vaatteiden kanssa 40-60asteessa. Pese täysiä koneellisia pitkällä ohjelmalla, näin vältät hajun muodostumista. Lisää etikkaa huuhteluaineeksi (pehmentää pyykkiä ja estää hajun muodostusta).

Jos vaippa "valskaa" reunoilta lisää imujen määrää.

Kestositeet, kosteussululliset imut ja kuivaksiopetteluhousut

Pesu 60°C, sallittu myös satunnainen 90°C. Pesusuosituksena jauhemainen pesuaine (ei nestemäinen, joka saattaa sisältää PUL kalvoa vaurioittavia aineosia) . Elä käytä huuhteluainetta, heikentää imutehoa. Ei suositella rumpukuivausta.

Pese muiden vaatteiden kanssa 40-60asteessa. Pese täysiä koneellisia pitkällä ohjelmalla, näin vältät hajun muodostumista. Lisää etikkaa huuhteluaineeksi (pehmentää pyykkiä ja estää hajun muodostusta).

Froteeimut, Flaneeli-imut , suupyyhkeet ja sisätaskuvaipat

Pesu 60°C, sallittu myös satunnainen 90°C. Elä käytä huuhteluainetta, heikentää imutehoa. Rumpukuivaus sallittu.

Pese muiden vaatteiden kanssa 40-60asteessa. Pese täysiä koneellisia pitkällä ohjelmalla, näin vältät hajun muodostumista. Lisää etikkaa huuhteluaineeksi (pehmentää pyykkiä ja estää hajun muodostusta).

Imetyspaidat, äitiyshame ja äitiyshousut(EKO-puuvilla/lycra)

Pesu 60 asteessa.  Ei valkaisua. Ei rumpukuivausta. Kemiallinen pesu tetrakloorieteenillä ja vedellä sallittu. Kuosittelu kosteana.

Villahousut ja villaimut

Villahousuja ei tarvitse pestä joka käytön jälkeen. Kosteiden housujen annetaan tuulettua ja kuivahtaa, jonka jälkeen ne voidaan jälleen pukea päälle. Housut pestään noin 4-6 viikon välein villalle sopivalla pesuaineella, tai jos housut selvästi haisevat pissalle tuuletuksesta huolimatta. Sopivia pesuaineita ovat esimerkiksi Sonett villan ja silkin pesuaine tai marseille-saippua.

Tahrat voidaan poistaa sappisaippualla. Housut pestään käsin kevyesti puristelemalla kädenlämpöisessä vedessä. Varo hankaamasta housuja sekä vältä suuria lämpötilan vaihteluja pesu- ja huuhteluvesissä, sillä nämä saattavat helposti huovuttaa villan.

Pesun jälkeen puristele ylimääräinen vesi pois housuista sekä lanoliinita housut. Lanoliinitus auttaa villaa säilyttämään itsepuhdistavan ominaisuutensa sekä pitää housut kosteudenpitävinä. Lanoliinitukseen sopii esimerkiksi Sonett villanhoitoaine, joka sisältää lanoliinia eli villarasvaa. Kuivata tasolla. Vältä kuumia lämpötiloja kuivatuksessa, esim. saunan lauteilla tai patterilla EI kannata villahousuja kuivattaa, sillä silloin ne saattavat huopua.

Villaisille vaippaimuille sopii samat hoito-ohjeet, mutta jos imu on toistuvassa käytössä päivittäin, ne kannattaa pestä noin 3-5 päivän välein. Villaisia imuille kannattaa antaa kevyt lanoliinikylpy silloin tällöin, jolloin se säilyttää itsepuhdistavan ominaisuutensa sekä pysyy imukykyisenä. Imujen kanssa kannattaa kuitenkin muistaa ettei lanoliinita liikaa.

Lanoliinia käytetään seuraavasti: 1 rkl lanoliinia liuotetaan lämpimään veteen (noin 5 litraan). Kun vesi on jäähtynyt kädenlämpöiseksi tai viileämmäksi laitetaan villavaatteet veteen ja painellaan kevyesti niin että vesi peittää vaatteen. Annetaan olla vähintään puoli tuntia ja heilutellaan vaatetta välillä jotta lanoliini leviää tasaisesti vaatteeseen vedestä. Vaate puristellaan käsin varovasti kuivemmaksi, mutta ei väännetä. Ylimääräistä vettä voi poistaa rullaamalla villavaatetta kevyesti vaikkapa tarkoitukseen varatun froteepyyhkeen sisällä (käytä pyyhettä vain tähän tarkoitukseen). Varo vanuttamasta vaatetta. Villavaatteet kannattaa kuivata tasolla, jotta ne eivät veny. Lanoliinitus on tarpeen uusille villavaippahousuille muutaman ensimmäisen pesun yhteydessä sekä jatkossa noin kuukauden välein tai kun huomaat kosteudenpidon vähentyneen.

 
Primocom Oy - Parhaat ICT-ratkaisut